Шредери збираються у «Газпромі»

Захист проекту “Північний потік-2” західними політиками не має нічого спільного з енергетичними інтересами їхніх країн

Один з найвпливовіших політиків Австрії, колишній міністр фінансів Ханс Йорг Шеллінг став консультантом проекту “Північний потік-2”. Цю інформацію сам Шеллінг підтвердив австрійським медіа.

Про умови своєї співпраці з  “Газпромом” Шеллінг розповідати не став, але у Відні вже порівнюють колишнього міністра з іншим найманцем Путіна – колишнім федеральним канцлером Німеччини Герхардом Шредером.

Рішення Шеллінга допомагати Москві при більш пильному вивченні виглядає не просто бажанням колишнього міністра знайти собі гідне фінансове забезпечення. На посаді глави фінансового відомства Шеллінг був представником держави в австрійському енергетичному концерні OMV, учаснику проекту “Північний потік-2”.

Більш того, саме Шеллінг, на думку австрійських журналістів, сприяв приходу до керівництва цією компанією її нинішнього шефа Райнера Зеле, відданого прибічника “Північного потоку-2”. Обидва поважних пана здійснювали спільні поїздки в Росію. І зараз один з них виявився в “Газпромі”. Совпадєніє?

Рішення Шеллінга знайти собі нову роботу – з часу його відставки з посади міністра фінансів Австрії пройшло всього кілька місяців – виглядає ще одним доказом того, що захист проекту “Північний потік-2” західними політиками і корпораціями нерідко не має нічого спільного з енергетичними інтересами їхніх країн. І інтерес, який вони виявляють до пропозицій  “Газпрому” – абсолютно іншого характеру.

Можна тільки припускати, якою було великою могла бути спокуса, якщо Шеллінг не встояв перед нею, навіть не спробував взяти гідну паузу після успішної і перспективної політичної кар’єри.

І це при тому, що колишній міністр фінансів аж ніяк не бідує. Шеллінг – відомий підприємець-винороб, власник виноградників в долині Трайсенталь.

Втім, для його нових роботодавців це, напевно, додатковий бонус: вина з погребів Шеллінга можуть зайняти своє місце на обідніх столах Путіна або Міллера. Так би мовити, в якості демонстрації вигідного придбання.

(Еще нет голосов, оставьте первым)