«Сіра зона» і число населених пунктів, де йдуть бої в Харківській області, збільшилися

Фото: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов (Getty Images) Автор: Наталія Гурковська

У Харківській області збільшилась як «сіра зона», так і кількість населених пунктів, де точаться бої. Головне завдання зараз — стабілізувати лінію фронту.

Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, пише РБК-Україна з посиланням на його коментар в ефірі телемарафону.

«Ворог продовжує свої намагання просунутись вглиб Харківської області. У нас дійсно збільшилась «сіра зона», збільшилась кількість населених пунктів, на територіях яких ведуться активні бойові дії», — констатував він.

За його словами, українські військові намагаються тримати свої позиції.

«Істотних успіхів по цих територіях немає, проте ситуація дійсно доволі важка, але повністю контрольована нашими військами», — сказав голова ОВА.

Як зазначив Синєгубов, наразі основне завдання — стабілізувати лінію фронту.

Ситуація у Харківській області

За даними карт DeepState на 12 травня в Харківській області росіяни окупували Стрілечу, Пильну, Красне, Борисівку, Огурцове та Плетенівку.

Судячи з карти, на даний момент РФ окупувала вже 54,15 кв. км — в районі Стрелечі та Пильної. Також на цій ділянці «сіра зона» становить 28,95 кв. км. Окрім того, окупанти захопили 34.58 кв. км у районі Огурцового та Гатища. Тут ще 44.94 кв. км знаходяться у «сірій зоні».


"Сіра зона" і число населених пунктів, де йдуть бої в Харківській області, збільшилися

Ситуація у Харківській області (deepstatemap.live)

Зазначимо, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визнав, що ситуація у Харківській області складна. Бої йдуть у районах, розташованих уздовж кордону з Росією.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *