«Ситуація дуже крихка»: Гроссі зустрівся з Зеленським перед поїздкою на ЗАЕС

Гроссі відвідав Київ / фото ОП

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаелем Гроссі напередодні його візиту на окуповану Запорізьку АЕС.

Він розповів про наслідки масованих обстрілів енергетичної інфраструктури країни російськими балістичними, крилатими ракетами та дронами-камікадзе, які призвели до тимчасового відключення енергоблоків АЕС від мережі та зниження їхньої потужності, повідомляють в Офісі президента.

Зеленський та Гроссі обговорили посилення ядерної безпеки та розширення мандата спостережних місій МАГАТЕ, агентство також запевнило в підтримці будівництва нових атомних блоків в Україні. Гроссі сказав журналістам, що ситуація на найбільшій в Європі атомній електростанції є «дуже крихкою». Він пообіцяв розширити інспекції агентства, включивши в них критично важливі об’єкти електропостачання.

Відео дня

«Станція знову на межі відключення електроенергії. У нас було вісім таких випадків у минулому. Відключення означає відсутність електроенергії: немає електроенергії, немає охолодження. Якщо немає охолодження, то, можливо, у вас катастрофа», — цитує його AP.

Перевірки МАГАТЕ

Нагадаємо, що раніше Гроссі на запрошення Путіна прибув в Курську область. Він оглянув російську атомну електростанцію, в атаках на яку РФ звинувачувала Україну.

За словами гендиректора агентства, він побачив «сліди атак дронів», однак зараз станція працює «в режимі, дуже близькому до нормального».

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *