Скандал у Німеччині: депутат-праворадикал виявився власником бізнесу в Білорусі

В Німеччині можуть покарати депутата за неправдиві відомості в декларації

За недостовірну інформацію в декларації депутатові загрожує штраф у понад 40 тисяч євро.

Депутатові від ультраправої політичної партії «Альтернатива для Німеччини» (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі.

Про це пише BILD.

«Депутат земельного парламенту Саксонії від АдГ Йорг Дорнау від 2020 року зареєстрований як власник сільськогосподарського бізнесу в Білорусі. Його підприємство можна знайти в Єдиному державному реєстрі Білорусі під назвою ТОВ «Цибулька Бел»», – йдеться у матеріалі.

Компанія, що належить Дорнау, обробляє кілька сотень гектарів білоруських сільськогосподарських угідь, які розташовані неподалік литовського та польського кордону. «Цибулька Бел» займається вирощуванням овочів, баштанних культур і коренеплодів.

Саме собою ведення бізнесу депутатами не заборонено німецькими законами, проте Дорнау приховав цю інформацію та не вказав білоруський бізнес у декларації про власність і доходи.

Подібна інформація про депутатів у Німеччині є публічною, і на сайті земельного парламенту зазначено, що Дорнау належить лише один бізнес у його рідному місті Борн.

«Дорнау не повідомляв парламенту жодної інформації про будь-яку підприємницьку діяльність у Білорусі. Після появи інформації в ЗМІ голова земельного парламенту попросив пана Дорнау прокоментувати ситуацію», – заявила представниця парламенту Іво Клатте.

Також повідомляється, що якщо інформація про незадекларований бізнес депутата підтвердиться, Дорнау доведеться сплатити штраф у розмірі понад 40 тисяч євро.

Сам депутат-праворадикал наразі ніяк не прокоментував ситуацію.

Читайте також провідні новини дня:

  • Одіозний Ляшко загримів у скандал: військові злили правду про екснардепа в армії
  • Чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном: посол пояснив
  • Топила 8-річного сина, «бо нема де жити»: нові подробиці шокуючої історії у Вінниці

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *