Скандал у німецькому університеті: студент облив водою професора – у чому причина

Студент облив професора водою під час дискусії у Берлінському Вільному університеті / Фото: pixabay.com

Університет пообіцяв нападнику "юридичну" відповідь.

Пропалестинськи налаштований студент виплеснув воду в обличчя президенту берлінського Вільного університету Гюнтеру Циглеру, німецькому математику та автору світового бестселера «Докази з Книги».

Про це пише BILD.

Інцидент стався під час дискусії із пропалестинськи налаштованими студентами у четвер, 11 липня. За повідомленнями німецьких ЗМІ, університет сам запросив студентів взяти участь у заході, проте під час обговорення один із них увімкнув відеозапис на своєму телефоні та почав кричати на професора. Потім студент підійшов до професора, що сидів за столом, і облив його водою.

На відеозаписі чути, що студент кричить «прокиньтеся від геноциду, прокиньтеся від свого геноциду», а потім починає «заспокоювати» професора, запевняючи, що облив його «не перцевим спреєм».

Після того, що сталося, Вільний університет зробив офіційну заяву, в якій назвав дії студента «неприйнятними». У заяві також йдеться, що виш вживе «юридичних заходів» проти нападника.

«Протягом кількох тижнів ці студенти загрожують не лише своїм однокурсникам-євреям, а й президентам університетів. Той факт, що у минулому цих студентів захищали професори, показує ступінь терпимості до лівоекстремістських та ісламістських ідеологів, який панує у наших навчальних закладах», — сказав після інциденту журналістам віцепрезидент «Єврейської студентської спілки Німеччини» Ноам Петрі.

Відео інциденту опублікував у Instagram акаунт «незалежних студентів вільного університету Берліна за звільнену Палестину».

Студенти звинувачують президента університету у підтримці геноциду палестинців Ізраїлем та репресіях пропалестинських активістів. Вони запустили відповідну петицію з вимогою відставки Циглера. У підпису до відео стверджується, що петиція вже зібрала понад 2500 підписів.

        Переглянути цей допис до Instagram                      

Допис, поширення red. media (@redstreamnet)

На початку цього тижня близько 30 студентів Вільного університету в Берліні захопили одну з лекційних аудиторій та відмовлялися покинути її. Вони вимагали від керівництва навчального закладу припинити співпрацю з ізраїльськими університетами. У результаті до приміщення зайшли співробітники поліції, які вивели протестувальників. Щодо 27 із них ведеться розслідування за звинуваченням у незаконному проникненні на територію університету.

Нагадаємо, у Гарварді розгорівся скандал через підтримку Палестини. Студентські організації Гарварда виступили з антиізраїльською заявою і тепер можуть потрапити до «чорного списку».

Читайте також провідні новини дня:

  • Удар по «Охматдиту»: патрульний розповів про останні хвилини лікарки, яка рятувала дітей
  • Навіщо племінниця міністра оборони РФ Білоусова записала звернення до дядька – ексклюзив ТСН
  • Мобільний зв’язок та Інтернет по годинах: оператори назвали загрози найближчим часом

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *