Скандальний угорський прем’єр Орбан прибув до Києва

Орбан прибув до Києва / REUTERS

Прем’єр-міністр Віктор Орбан сьогодні зранку прибув до Києва. Про це  повідомив речник угорського уряду Золтан Ковач у соцмережі Х.

«Віктор Орбан прибув до Києва сьогодні вранці, щоб обговорити європейський мир із президентом Володимиром Зеленським», — написав Ковач. Також зазначив, що переговори будуть присвячені можливостям досягнення миру, а також актуальним питанням угорсько-українських двосторонніх відносин.

Водночас столичні канали публікують відео, на якому кортеж Віктора Орбана рухається вулицями Києва. Очевидно, проросійський політик прямує на Банкову для зустрічі з президентом Зеленським. Орбан не був в Києві з 2015 року.

Кортеж Орбана в Киеве

Орбан в Києві — що передувало

Як повідомляв УНІАН, цей візит прем’єр-міністра Угорщини відбувається в той час, коли Угорщина перебирає на себе головування в ЄС за ротаційним принципом». Орбан вперше з початку повномасштабного вторгнення приїде в країну.

Угорщина 1 липня розпочала піврічне головування у Раді Європейського Союзу, яке триватиме до 31 грудня 2024 року.

Головування у Раді ЄС здійснюється на ротаційній основі поміж 27 країнами-членами Євросоюзу кожні шість місяців. Країна, яка головує, керує роботою Ради ЄС і представляє усіх країн-членів під час переговорів з іншими інституціями Євросоюзу.

Орбан  розкритикував початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Він заявив журналістам, що Угорщина «не згодна з цим процесом вступу», але пообіцяв не блокувати його. На його думку, старт переговорів є «чисто політично мотивованим процесом».

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *