Скільки винищувачів Mirage 2000-5 Франція може передати Україні: La Tribune підрахувала

Mirage 2000. Ілюстративне зображення / Фото: Associated Press

За інформацією видання, Франція зможе поставити Києву не більше шести Mirage 2000-5. Ще шість можуть купити у трьох країнах, що мають ці літаки на озброєнні.

Франція оголосила, що передасть Україні винищувачі Mirage 2000-5 та забезпечить підготовку українських пілотів та техперсоналу. Проте президент Франції Еммануель Макрон відмовився назвати точну кількість винищувачів Mirage 2000-5, які надійдуть в Україну.

Видання La Tribune з'ясовувало, скільки таких літаків Франція зможе відправити Україні.

За інформацією видання, Франція не може поставити Україні велику партію винищувачів Mirage 2000-5, якщо не хоче послабити власні ВПС. Загалом Париж може надати Україні не більше шести винищувачів Mirage 2000-5.

«Щоб зберегти ескадрилью (20 літаків), ВПС, які мають лише 26 Mirage 2000-5, повинні були б відмовитися від шести. Це надто мало, щоб реально допомогти Україні, яка за будь-яку ціну хоче заповнити суттєву прогалину в можливостях протиповітряної оборони», – йдеться у статті.

Решту літаків доведеться шукати на міжнародному ринку.

Видання припускає, що Макрон може вести переговори з керівництвом трьох країн, озброєних цими літаками – Греції, Катару та Об'єднаних Арабських Еміратів. Імовірно, він намагатиметься переконати їх передати чи продати партію винищувачів для відправки в Україну. Загалом Київ може розраховувати на 12 винищувачів від Парижа та союзників, вважає La Tribune.

Нагадаємо, 7 червня президент Франції Макрон заявив, що передасть Україні винищувачі Mirage 2000.

Раніше ми писали, коли Україна отримає винищувачі Mirage 2000-5 і чи змінить «подарунок Макрона» хід війни.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *