Словаччина — Україна: чому другий матч на Євро — це перший фінал

Сьогодні збірна України з футболу зіграє зі Словаччиною у другому раунді групового етапу Чемпіонату Європи.

Сергій Ребров говорить із гравцями збірної України на тренуванні.

До гри зі словаками національна збірна підходить у пригніченому настрої, позаяк поразка від Румунії викликала хвилю обґрунтованого гейту синьо-жовтих. Підопічні Сергія Реброва, та й головний тренер персонально, не змогли продемонструвати якісну гру у стартовому матчі Євро. Щобільше, склалося враження, що українцям не вистачило бажання. 

До матчу проти Словаччини слід підійти у кардинально іншому настрої, адже тільки так українці зможуть зачепитися за плей-оф змагань. Як врятуватися від феєричного провалу на Євро-2024 – в матеріалі LB.ua.

Історична довідка: не вперше починаємо з поразки

Це ж було вже. У 2006 році збірна України з футболу стартувала на Чемпіонаті світу, програвши Іспанії (0:4). 18 років по тому теж саме сталося на європейській першості. Єдиний нюанс у тому, що Олег Блохін міг списати програш на високий клас суперника, а Сергій Ребров цього зробити не може. Погодьтеся, Румунія зіграла добре, але зараховувати її до топових команд не можна. У першому матчі українці недооцінили суперника. У цьому переконаний футбольний експерт Євген Левченко.

Словаччина — Україна: чому другий матч на Євро — це перший фінал

Олександр Сваток та Артем Довбик під час тренування. «На Євро-2024 проглядається тенденція, коли команди, на яких не ставили, здатні показати хороший результат. Думаю, наша команда не чекала, що румуни будуть настільки хорошими. Судячи з гри, ми думали зіграти на “чистих” м’ячах, адже поступилися фактично у всіх єдиноборствах. Щоб зіграти краще у другому матчі, потрібно додавати у швидкості, у нестандартних діях», – сказав LB.ua колишній гравець збірної України з футболу.

Відсутність концентрації було видно під час пропущених голів. Якщо перший гол став можливим внаслідок помилки Луніна, то другий м’яч – це результат пасивної роботи проти м’яча. Як наслідок, підопічні Сергія Реброва отримали заслужену критику від уболівальників, адже програвати можна по-різному, а в такому стилі – не можна. 

Словаччина – клон Румунії

Майбутній суперник України посідає 48 місце в рейтингу ФІФА (Румунія – 46-те – LB.ua). Головний тренер збірної Словенії Франческо Кальцоне вибудував якісну оборонну гру своєї команди. Забезпечити надійність позаду здатні захисники Шкриньяр і Ганцко. Цей тандем неодноразово дозволяв залишити ворота команди сухими у важливих матчах, зокрема в матчі з Бельгією.   «Після першого матчу на нас тиснутиме можливість пропустити гол. Якщо словаки заб’ють, то сядуть в оборону. Словаки можуть грати з нами так, як вони грали з бельгійцями. Ця команда працюватиме і боротиметься до кінця. У них є захисники, Шкриньяр і Ганцко, які можуть перекрити все. Підсумовуючи, зауважу, що Словаччина – це міцна команда, яка може потужно відіграти у захисті», – переконаний Євген Левченко.

Словаччина — Україна: чому другий матч на Євро — це перший фінал

Руслан Малиновський на тренуванні.

У складі майбутнього суперника також є гравець, який здатен додати нам проблем попереду. Перш за все, мова про Станіслава Лободку. Півзахисник «Наполі» здатен самотужки протягнути м’яч, притримати його у себе та виконати розрізний пас. На якості цього футболіста на передматчевій пресконференції наголошував український гравець «Дженоа» Руслан Малиновський. Крім того, він зазначив, що перетинався на полі з багатьма словаками, які грають за клуби італійської Серії А. Хоч на папері збірна Словаччини виглядає аутсайдером, на полі, ми вже знаємо, статися може будь-що. 

Завдання України – показати зуби

Після провального першого матчу підопічні Сергія Реброва фактично не залишили собі вибору. У поєдинку зі Словаччиною їх влаштує лише перемога, якщо вони хочуть продовжити виступи на Євро у плей-оф. Через це другий матч на європейські першості варто сприймати як фінал. У таких поєдинках ключовим є самовіддача на полі. Українці повинні буквально вгризатися за м’яч на кожній ділянці поля. У цьому переконаний ексфутболіст збірної України та «Дніпра» Артем Федецький.

«Щоб не повторити результат минулого матчу, потрібно показати характер. Він у нашої збірної точно є. У нас у складі грають індивідуально сильні футболісти з досвідом виступу на найвищому рівні. Варто всього лиш додати характеру і єдності команди. Наша національна збірна завжди демонструвала зуби, тому у матчі зі словаками варто це зробити. Словаки ж у першому матчі обіграли збірну Бельгії, а це найкраще описує їхню дисципліну. У футболі кажуть, що дисципліна б’є клас. Якщо проводити паралель між нашим першим матчем і першим матчем Словаччини, то наш майбутній суперник виглядав цілісною командою. Чи є сенс говорити, хто фаворит, якщо все вирішиться саме на футбольному полі. Важливо, щоб саме там ми виглядали фаворитом, щоб ми не виглядали інтелігентами. У нас немає часу на розгойдування – лише холодний розум і гаряче серце. Нас нічого не влаштує, окрім перемоги», – пояснив Федецький.

Словаччина — Україна: чому другий матч на Євро — це перший фінал

Збірна України з футболу під час тренування.

Артем знає, про що говорить, адже, бувши гравцем збірної, перебував у схожій ситуації. У 2016-му синьо-жовті теж поступилися у першій грі на Євро. Після цього було ще дві поразки та ганебний виліт з головного європейського турніру. Сучасна збірна, на жаль, має всі шанси повторити сценарій 8-річної давнини, але, схоже зробила висновки. У цьому на передматчевій пресконференції переконував головний тренер національної команди Сергій Ребров.

«Після поразки ми проаналізували гру. Усі розуміють свої помилки, усі розуміють, що повинні виходити на поле з більшим духом і бажанням. Це дійсно важливо, адже ми розуміємо, в який час граємо, кого представляємо. Я очікую хорошої гри, тому що попередня для нас була холодним душем. Це Євро, найвищий рівень. Для деяких гравців це перший чемпіонат Європи, і для них це велика відповідальність», – наголосив Ребров. 

Сподіваємося, що команда справді зробить висновки. Матч Словаччина – Україна розпочнеться о 16: 00.

 

lb.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *