Сметанін очолив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості

Сметанін очолив Мінстратегпром / фото: t.me/zalizni_zminy

Верховна Рада України призначила гендиректора «Укроборонпрому» Германа Сметаніна міністром з питань стратегічних галузей промисловості України. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк. 

За його словами, за дане рішення проголосувало 247 народних депутатів України.

Кадрові зміни у Мінстратегпромі

Як повідомляв УНІАН, 5 вересня до Верховної Ради України за пропозицією фракції «Слуга народу» надійшли подання прем’єр-міністра про призначення нових кандидатур на посади у Кабінеті міністрів. Зокрема, тоді було подання про призначення Германа Сметаніна міністром з питань стратегічних галузей промисловості України.

Відео дня

Сметанін Герман Володимирович народився 8 жовтня 1992 року у Харкові. Сметаніну лише 31 рік, проте він має 9 років виробничого досвіду. Він починав кар’єру інженера-конструктора на Львівському бронетанковому заводі, у 28 років став директором з виробництва Харківського бронетанкового заводу імені Малишева, а потім очолив сам завод. 

У червні 2023 року Кабмін призначив новим гендиректором «Укроборонпрому» Германа Сметаніна. Тодішній міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін наголосив, що Сметаніну поставили три головні задачі: наростити виробництво боєприпасів та військової техніки; побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру; трансформувати «Укроборонпром». 

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *