Справа екскерівника Одеського ТЦК, що відпочивав на Сейшелах та в Іспанії, пішла до суду

Правоохоронці завершили досудове розслідування справи про колишнього керівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який замість служби відпочивав на Сейшельських Островах та в Іспанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генпрокурора.

Слідство встановило, що 2 грудня 2022 року колишній керівник ТЦК не з’явився вчасно на службу й ухилявся від її проходження до 16 грудня 2022 року.

Як підтвердження поважної причини свого нез’явлення він надав завідомо підроблений документ. Це була виписка з медичної карти денного стаціонару про нібито перебування з 2 по 16 грудня 2022 року на лікуванні у медзакладі, начебто затверджена керівництвом лікарні, без прізвища лікаря та його посади.

19 грудня 2022 року, перебуваючи на стаціонарному лікуванні у військовій частині, колишній військком ввів лікаря в оману та обманним шляхом отримав перевідний епікриз із медичної карти стаціонарного хворого з рекомендацією щодо направлення на лікування за кордон.

При цьому слідство встановило, що з грудня 2022 року по січень 2023 року він відпочивав зі своїми матір’ю і дружиною у Республіці Сейшельські Острови та в Королівстві Іспанія.

За дорученням прокурора слідчий повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів справи для ознайомлення.

Колишній одеський військком перебуває під вартою.

Фігуранту інкримінували ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (нез'явлення на службу без поважних причин, вчинене в умовах воєнного стану; ухилення від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану; використання завідомо підробленого документа).

Досудове розслідування здійснювало Головне слідче управління Державного бюро розслідувань.

Як повідомляв Укрінформ, ексначальник Одеського обласного територіального центру комплектування Євген Борисов був звільнений з посади після оприлюднення інформації про те, що його родина під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.

У липні 2023 року йому оголосили підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.

У ході розслідування були встановлені факти придбання членами сімʼї фігуранта дороговартісних автомобілів із подальшим переміщенням за кордон, а також факти придбання елітної нерухомості за кордоном, загалом на суму понад ₴190 мільйонів.

За даними слідства, різниця між вартістю набутих активів та законними доходами фігуранта та членів його сімʼї старовить понад ₴140 мільйонів. Походження цих коштів не підтверджується жодними документами.

У травня 2024 року ДБР направило до суду обвинувальний акт за фактом незаконного збагачення ексначальника ТЦК Борисова.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *