Справу експрокурора Одеської області спрямували до суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура за матеріалами досудового розслідування НАБУ передала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора Одеської області.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу САП.

«У межах розслідування встановлено, що, перебуваючи на посаді прокурора Одеської області, особа, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою з мером Одеси, його заступником, колишнім керівником департаменту комунальної власності Одеської міськради, його заступником та іншими особами, здійснила безоплатну передачу приватному товариству-забудовнику 2 земельних ділянок в м. Одесі загальною площею майже 4 га, що спричинило громадським інтересам територіальної громади м. Одеси збитків у розмірі близько 130 млн грн», — ідеться в повідомленні.

За версією слідства, за це тодішній очільник обласної прокуратури отримав від забудовника неправомірну вигоду — квартиру в Одесі, вартістю понад 3,5 млн грн, яку оформив на дружину.

Крім того, з’ясувалося, що фігурант умисно використав завідомо підроблені документи про оцінку земель, які були незаконно передані під будівництво. Прокуратура не замовляла проведення таких оцінок, а вартість  ділянок була заниженою та не відповідала ринковим цінам.

У САП додали, що у серпні 2023 року завершили досудове розслідування у справі щодо злочинної організації, серед учасників якої – мер Одеси, чинні та колишні посадовці Одеської міськради. Наразі триває ознайомлення з матеріалами у справі стороною захисту.

Як повідомлялося, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому заступнику міністра енергетики, затриманому на одержанні хабаря.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *