Справу херсонської журналістки-колаборантки передали до суду — прокуратура

Справу колаборантки з Херсонщини, яка керувала медійною кампанією популяризації окупаційної влади, передали до суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жительки регіону за фактом колабораційної діяльності», — йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що 53-річна обвинувачена у червні 2022 року обійняла посаду так званого «заместителя директора» в окупаційному «Департаменте информационной политики Херсонской области». Після реорганізації «департаменту» — стала «и.о. заместителя министра информационной политики».

Справу херсонської журналістки-колаборантки передали до суду - прокуратура

Зазначається, що на цій посаді жінка розробляла та контролювала своєчасність виконання нормативно-правових актів у підпорядкованих їй підрозділах. Відповідала за інформаційну політику та узгодження підготовлених підлеглими матеріалів для публікацій у медіа. Розробляла план кампанії популяризації серед населення окупаційних органів влади.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, 53-річна Оксана Корінна, журналістка з Херсона, 22 травня заочно отримала від СБУ підозру в колабораційній діяльності. Корінну виключили через співпрацю з ворогом з Національної спілки журналістів України.

Мешканка Херсона добровільно перейшла на бік ворога. На початку червня 2022 року вона стала заступницею директора окупаційного департаменту інформаційної політики Херсонщини, який в серпні 2022 року загарбники реформували в «міністерство». Тоді ж Корінна стала в. о. заступника «міністра» інформаційної політики.

Перед звільненням Херсона Оксана Корінна переїхала до Генічеська, де продовжила працювати на ворога. Згодом окупанти знову реформували це відомство і тепер воно має назву «управление информационной политики Херсонской области». Корінна обіймає посаду в. о. заступника начальника цього управління. Останнє — незаконно зареєстроване в курортному селі Щасливцеве Генічеської громади.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *