Справу керівника Сумської єпархії УПЦ МП призначили до розгляду в суді

Прокуратура домоглася судового розгляду справи керівника Сумської єпархії УПЦ МП, звинуваченого у порушенні рівноправності, раніше кримінальне провадження закрили за клопотанням адвоката.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Сумської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"За апеляційною скаргою прокурора Сумської обласної прокуратури рішенням Сумського апеляційного суду 28 серпня 2024 року скасовано ухвалу Зарічного районного суду м. Суми про закриття кримінального провадження стосовно керівника Сумської єпархії Української православної церкви МП, який обвинувачується в порушенні рівноправності громадян через їх релігійні переконання", — йдеться у повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, дії керівника Сумської єпархії УПЦ МП було кваліфіковано за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України. За даними слідства, священнослужитель у своїх проповідях публічно допускав висловлювання, які порушують релігійні права, ображають почуття віруючих Православної церкви України. Більше того, в одній із соцмереж він поширював матеріали, в яких негативно висловлювався на адресу представників ПЦУ. Відповідно до висновків експертів, дії священнослужителя були спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі.

Після завершення досудового розслідування прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно вищезазначеної особи для розгляду по суті. Під час підготовчого засідання захисник обвинуваченого звернувся з клопотанням про закриття кримінального провадження через те, що нібито повідомлення про завершення досудового розслідування, ознайомлення з матеріалами провадження та скерування обвинувального акту в кримінальному провадженні відбулося з порушенням строків.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 10.05.2024 кримінальне провадження було закрито.

Прокуратура категорично не погодилася з таким рішенням і оскаржила його в суді апеляційної інстанції.

Апеляційний суд погодився з доводами прокурора.

Відтак призначено новий розгляд у суді першої інстанції іншим складом суду.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *