США кажуть атакувати ракетами ATACMS Крим, а не Курську область – CNN

Atacms. Ілюстративне фото: Getty Images

США не хочуть дозволяти Україні використовувати в Курській області надану ними далекобійну зброю, оскільки вбачають доцільність її застосування для ударів по окупованому Криму.

Деталі: Видання зазначає, що Штати притримуються такої позиції не через ризик ескалації, а тому що США мають обмежену кількість ракет великої дальності ATACMS.

Крім того, зазначають у публікації, на думку офіційних осіб США, надані ракети доцільніше використовувати для подальшого завдання ударів по окупованому Росією Криму.

Нагадаємо: США поки що вважають несподіване вторгнення України в Курську область Росії захисним кроком, що дозволяє Києву використовувати американську техніку, але вони висловили занепокоєння з приводу потенційних ускладнень у міру того, як українські війська просуваються вглиб російської території.

Президент США Джо Байден у своїх перших коментарях щодо наступу України у Курській області назвав операцію «реальною дилемою» для лідера Кремля Владіміра Путіна.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після розмови із главою МЗС Дмитром Кулебою про наступ України у Курській області заявив, що ЄС повністю підтримує боротьбу українського народу.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *