США переходять «червоні лінії»: чого бояться у Кремлі та яку відповідь готують — FT

У Кремлі готуються до порушених "червоних ліній" США / Фото: Associated Press

Влада РФ не раз погрожувала агресивною відповіддю на допомогу Заходу Україні.

В адміністрації президента США Джо Байдена зайняли дуже обережну позицію щодо ризику порушення так званих «червоних ліній» РФ.

Про це пише Financial Times.

Зазначається, що в «Росії «побоюються, що, якщо вони й далі допускатимуть ці маленькі кроки, то за два роки вони побачать прямі ракетні удари по Кремлю, якщо не знайдуть спосіб дати відсіч».

За словами експерта Олександра Габуєва з Російсько-Євразійського центру Карнегі в Берліні, у розпорядженні російської сторони є цілий набір інструментів — військові дії, ядерна загроза та гібридні загрози.

«Влада РФ не раз погрожувала агресивною відповіддю на допомогу Заходу Україні, однак не пішла далі гучних заяв. Професор Вищої школи економіки в Москві вважає, що російський диктатор Володимир Путін не турбується про свій авторитет в очах західної громадськості», — йдеться в повідомленні.

Водночас країни Заходу поступово нарощують підтримку Києва.

«Минулого року Велика Британія, Німеччина і США погодилися поставити Україні танки, попри погрози Росії. Перша партія винищувачів F-16 прибула в Україну в червні, а Москва присягнулася у відповідь завдати ударів по аеродромах НАТО», — пише видання.

Раніше ми пояснювали, чому Захід готується до довготривалого конфлікту з Росією.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *