США все ще забороняють Україні бити по військових цілях в оперативному та глибокому тилу Росії, — ISW

Фото: Президент США Джо Байден (getty images) Автор: Вадим Ребрина

Політика США все ще забороняє українським силам завдавати ударів по військових цілях із наданої США зброї в оперативному та глибокому тилу території Росії, вважають в Інституті вивчення війни (ISW).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

Politico з посиланням на анонімних урядовців США повідомило, що Сполучені Штати дозволяють українським силам завдавати ударів по російських силах там, де російські війська атакують Україну через міжнародний кордон, маючи на увазі міжнародний кордон поблизу Сумської, Чернігівської та Харківської областей України.

Ця заява не означає зміни політики США. Заява прояснює контури поточної політики США: українські війська можуть використовувати HIMARS для удару по російських силах, які готуються або активно атакують Україну, але, ймовірно, не можуть вразити всі законні російські військові цілі в зоні дії українських HIMARS, зокрема, у Бєлгородській, Курській, Брянській областях РФ.

У статті Politico визнається, що українські та європейські чиновники закликали адміністрацію президента Джо Байдена ще більше послабити обмеження та дозволити Україні завдавати ударів по всіх законних військових цілях у Росіїє

«Політика США все ще захищає переважну більшість оперативного та глибокого тилу Росії, і політика США все ще забороняє українським силам використовувати ATACMS будь-де в Росії», — йдеться у звіті.

В Інституті вважають, що цей крок Байдена є кроком у правильному напрямку, але сам по собі неадекватний і не здатний перешкодити масштабним операціям Росії.

ISW вважає, що Захід зберігає здатність суттєво перешкоджати російським операціям, дозволяючи Україні використовувати надану зброю для ударів по оперативному тилу Росії та глибокому тилу.

Нагадаємо, Politico повідомило, що США дозволили Україні використовувати американську зброю для завдання ударів по будь-яких російських силах, що атакують через кордон, а не тільки по тих, що знаходяться в районі Харкова.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *