Стефанчук натякнув, що Рада не розглядатиме демобілізацію

руслан Стефанчук, фото: Facebook

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, відповідаючи на питання, чи збирається парламент розглядати законопроєкт про демобілізацію, навів приклад Центральної ради, та наголосив, що демобілізацію не проводять під час війни.

Пряма мова Стефанчука: «Дивіться, з приводу демобілізації. Я не знаю таку країну, яка б під час війни проводила демобілізацію. Вірніше, я знаю таку країну – це Українська народна республіка 1919 року».

Деталі: За його словами, тодішній тоді міністр оборони Микола Порш вніс до Центральної ради законопроєкт про демобілізацію, який був проголосований. «Будь ласка, у мене є потреба розповідати, що було далі, в 1919 році?» – задав риторичне питання голова ВРУ.

«Так от для мене дуже важливо було, щоб теперішня Верховна Рада не повторила помилки Центральної ради», — зазначив Стефанчук.

Що було раніше: У червні секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки з фракції «Голос» Роман Костенко у коментарі «Українській правді» заявив, що Генеральний штаб Збройних сил задоволений нинішніми темпами мобілізації. Якщо вони не зміняться до кінця літа, можна буде вносити до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію. 

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *