Стефанішина: Україну можуть запросити до НАТО в будь-який момент

ОЛЬГА СТЕФАНІШИНА, ФОТО: GETTY IMAGES

Віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що запрошення для України в НАТО залишається на порядку денному Альянсу і може бути надане у будь-який момент.

Деталі: Стефанішина нагадала, що у комюніке саміту союзники чітко зафіксували, що шлях до НАТО для України є незворотним. При цьому вона зазначила, що переговори щодо цього формулювання не були легкими.

«Однак, разом з нашими друзями, ми розуміли, наскільки важливим є закріпити, що майбутнє українців не може бути розмінною монетою у переговорах з агресором. Жодні погрози, виклики чи вибори не змінять того факту, що майбутнє України – в НАТО», – написала Стефанішина.

З цим погодилися 32 країни НАТО, і, відповідно, зміни до цього рішення потребуватимуть загального консенсусу, додала вона.

«Запрошення для України залишається на порядку денному, і може бути надане у будь-який момент. Поки ми чекаємо цього моменту, Україна стає дедалі більш військово та політично інтегрованою з Альянсом», – переконує віцепрем’єрка.

Комюніке вашингтонського саміту НАТО стверджує, що шлях України до Альянсу є незворотним. Однак саміт не зважився запросити Україну до членства в Альянсі, оскільки серед держав немає відповідного консенсусу.

Варто зазначити, у комюніке саміту вказано, що лідери НАТО зможуть надіслати Україні запрошення приєднатися, «коли члени Альянсу погодяться і умови будуть виконані».

Дивіться також відео «ЄвроПравди» про важливі наслідки та головні рішення саміту НАТО у Вашингтоні або читайте у статті «НАТО неминуче».

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *