Стрілянина на кордоні: четверо військових втекли із навчальної частини й намагалися перейти у Молдову

Працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути кордон з Молдовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

За оперативними даними, 14 липня в Захарівському районі Одеської області четверо військовослужбовців втекли із навчальної частини та намагались пішки перейти до Республіки Молдова. Для того, аби під’їхати до кордону, втікачі найняли таксі.

Під час спроби переходу кордону прикордонники помітили їх та затримали.

Один із втікачів напав на прикордонника, намагаючись втекти. У відповідь той застосував табельну зброю і застрелив нападника.

Тривають невідкладні слідчі дії, встановлюються всі обставини події.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, які спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Як повідомляв Укрінформ, у Державній прикордонній службі України заявили, що в Одеській області стався напад на прикордонний наряд. 14 липня увечері прикордонники зупинили транспортний засіб, в якому, окрім водія, перебували четверо людей. Двоє вдалися до втечі, а згодом один з них у ході його пошуку здійснив напад на військовослужбовця. Для збереження свого життя прикордонник був вимушений застосувати зброю. Він зробив попереджувальні постріли та у напрямку нападника.

Лікарі швидкої допомоги на місці події зафіксували смерть правопорушника, а також факт тілесних ушкоджень у військовослужбовця.

Інформація, яка почала ширитися на окремих ресурсах про те, що прикордонник відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачу, не відповідає дійсності, підкреслили у Держприкордонслужбі.

Фото: ДБР

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *