Стрілянина на Вінниччині: поранено чотирьох поліціянтів

Ввечері 6 квітня у Шаргороді, що на Вінниччині, бійці спецпідрозділу КОРД затримали озброєного рушницею та пістолетом правопорушника, який після погроз розправою своєму сусідові, зачинився у власному будинку. Після прибуття на виклик поліціянтів, чоловік почав стріляти у їх бік. Про це повідомляють у відділі комунікації ГУ НП у Вінницькій області.

Як зазначають у відділі комунікації, до Служби поліції надійшло повідомлення від 32-річного місцевого жителя про те, що під час конфлікту його сусід поводився неадекватно, розмахував зброєю та погрожував її застосувати. Аби з’ясувати усі обставини, на місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції.


З працівниками поліції 52-річний правопорушник спілкуватись відмовився, а згодом вийшовши на вулицю, здійснив кілька пострілів з рушниці вгору, погрожуючи розправою поліціянтам. Чоловік поводився неадекватно, на прохання поліціянтів заспокоїтись та віддати зброю – не реагував, після чого зачинився у будинку, де знаходився його літній батько. Розуміючи, що зловмисник може завдати шкоди пенсіонеру та навколишнім, керівництво обласного главку поліції прийняло рішення про введення спецоперації з затримання озброєного зловмисника із залученням бійців спецпідрозділу КОРД.

Як розповів начальник ГУ НП у Вінницькій області Юрій Педос, під час штурму будинку зловмисник почав стріляти з рушниці та пістолету по спецпризначенцях. У результаті таких дій четверо поліціянтів отримали поранення.


Повідомляється, що одні бійці спецпідрозділу відволікли увагу зловмисника розбиттям вікна у будинку, а інші вибили двері та затримали озброєного правопорушника. У чоловіка вилучили мисливську рушницю та пістолет. Вилучену зброю направили на експертизу. Її походження буде встановлено в ході досудового розслідування.

Загрози життю поранених поліціянтів немає.

Відомо, що під час затримання правопорушник отримав поранення. Тож, нині чоловік знаходиться під охороною поліції в лікарні.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст.348 ККУ (посягання на життя працівника правоохоронного органу). За такі правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі до 15 років або довічне ув’язнення.

(голосов: 1, в среднем: 1,00 из 5)