Студентський квиток у «Дії»: як завантажити та які проблеми можуть виникнути

Ілюстративне зображення (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Сергій Пишкін

Ймовірно, студентський квиток став одним із перших електронних документів у «Дії», після офіційного запуску застосунку, а його юридична сила була визначена ще 2019 році.

Про те, як завантажити студентський квиток у «Дію» та які проблеми можуть виникнути під час користування ним — в матеріалі РБК-Україна.

У «Дії» можуть бути створені цифрові студентські квитки на основі пластикових оригіналів студентського квитка державного зразка.

Зазвичай всі студентські, які є у реєстрі — повинні відображатись в «Дії». Втім, все ж бувають випадки, коли користувачам не вдається «завантажити» документ.

Якщо ж ви навчаєтесь на заочній формі навчання й не замовляли студентський — очевидно, він не підвантажиться. В такому випадку вам варто замовити документ національного зразка — синьо-білий з жовтими буквами на ньому або поєднаний з карткою банка.

Якщо у вас студентський не національного зразка, а від навчального закладу у вигляді «книжечки» або будь-який інший — як й в першому випадку, вам необхідно замовити документ національного зразка.

Помилка в студентському

Варто уточнити й те, що факультет, спеціальність та група можуть не підвантажуватися, але в цьому немає проблеми, оскільки електронний документ має всі необхідні атрибути документа та ваше фото.

Ще однією причиною того, чому вам не «підтягує» студентський, може бути помилка в ПІБ та РНОКПП у банку, через який проходить авторизація в «Дії». В такому випадку вам необхідно звернутись до банку й перевірити персональні дані. Зокрема можна спробувати авторизуватись через інший банк.

Якщо ж у Єдиній державній електронній базі з питань освіти немає фото цифрового документа — зверніться до деканату, щоб оновити ПІБ та РНОКПП.

Де використовувати електронний студентський

Завдяки електронній версії документа можна:

  • ідентифікувати вашу особу та підтверджувати, що ви є студентом;
  • користуватись пільговим проїздом у міському, приміському та міжміському автомобільному транспорту та на залізниці;
  • отримувати знижки в музеях та інших державних установах у сфері культури;
  • отримувати знижки за студентським квитком, де вони передбачені.

Зокрема електронний студентський також можна «шерити», або ж використовувати під час подорожі Україною, оскільки він посвідчує вашу особу та підтверджує, що ви є студентом.

Також варто додати, що електронний варіант документа є цілком офіційним, оскільки його юридична сила була визначена постановою Кабінету Міністрів України ще у 2019-му році.

Інші послуги в «Дії»

Від початку офіційного запуску «Дія» активно додає нові можливості для своїх користувачів. Як приклад, у застосунку можна:

  • продати чи купити транспортний засіб;
  • завантажити дані про освіту або ж свідоцтво про народження;
  • додати податковий номер.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *