Світ має набагато рішучіше підтримувати Київ у самозахисті від РФ, — депутати Бундестагу

У Бундестагу закликають набагато рішучіше підтримувати Київ у самозахисті від РФ / фото ілюстративне REUTERS

Міжнародна спільнота має набагато рішучіше підтримувати Україну в її самозахисті від Росії. Таку думку у своєму матеріалі для Handelsblatt висловили члени Бундестагу Джаміла Шефер і Себастьян Шефер.

Водночас, на їхню думку, відновлення України має розпочатися в терміновому порядку. Позаяк щоночі народ України змушений терпіти жорстокі напади Росії на українські міста, «знову і знову гине багато невинних людей».

«Росія прагне цілеспрямовано знищити енергетичну інфраструктуру по всій країні, але культурне коріння України — театри, музеї та школи — також знищуються», — пишуть автори.

Відео дня

Зазначається, що понад 10 000 українських цивільних осіб стали жертвами російської агресії на території України і понад 20 000 отримали поранення. При цьому за останні два роки російська армія скоїла понад 120 000 воєнних злочинів.

«З українськими військовополоненими жорстоко поводяться або вбивають, сексуальне насильство над жінками є частиною російської військової стратегії, а дітей викрадають. За останніми оцінками, вартість відновлення України становить понад 450 мільярдів євро», — йдеться у матеріалі.

Німецькі депутати ставлять питання — що робити із замороженими російськими активами. На їхню думку, ФРН повинна нарешті взяти на себе проактивну роль у цьому питанні.

«Йдеться не лише про доходи від заморожених активів, але й про самі активи. … Україна повинна мати можливість використовувати цю зброю проти військових цілей на російській території в рамках міжнародного права. … Міжнародне співтовариство має нарешті діяти набагато рішучіше у підтримці протиповітряної оборони України. Водночас, важливо розпочати реконструкцію вже зараз, щоб ще більше людей не були змушені тікати з України у пошуках безпеки за кордоном», — резюмують німецькі депутати.

Допомога Заходу Україні — останні новини

Повільне постачання допомоги Україні — найголовніший ворог, бо нова допомога може йти півроку. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

За його словами, найголовніша проблема — це повільність постачання військової допомоги, яка була схвалена в країнах Заходу раніше.

Також УНІАН повідомляв, що 12 травня державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США роблять усе можливе, щоб прискорити надання військової допомоги Україні — в тому числі для створення загрози Криму. У Білому домі впевнені, що Україна може втримати фронт.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Військові ЗСУ розкрили, чи справді Bradley ефективні на фронті
  • Має ходити в Азовському морі: РФ будує спецкорабель «Николай Камов», на що він здатний
  • Британська фірма купила радянську артилерію Саддама Хусейна і відправила в Україну, — ЗМІ
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *