Суд дав 15 років тюрми коригувальнику, який наводив російські ракети на Запоріжжя

Суд призначив 15 років тюрми агенту ФСБ, який діяв у прифронтових районах Запорізької області та коригував російські повітряні удари по цивільній інфраструктурі обласного центру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Серед пріоритетних цілей ворога були також оборонні заводи і пункти базування підрозділів ЗСУ та Нацгвардії.

«В обмін на співпрацю загарбники обіцяли фігуранту «посаду», у разі захоплення Запоріжжя. За матеріалами справи, таким чином зрадник планував вступити до лав так званих «розстрільних загонів» РФ, щоб вбивати українських патріотів», — зазначили у СБУ.

Контррозвідники СБУ затримали російського агента під час спецоперації у серпні 2022 року.

Як встановило розслідування, зрадником виявився місцевий житель, якого дистанційно завербував кадровий співробітник 5-ї служби ФСБ.

Для проведення розвідувально-підривної діяльності агент одержував на власну банківську картку грошові перекази від ФСБ. Під час обшуків її виявили в оселі зловмисника разом із телефоном, який фігурант використовував для зв’язку з росіянами.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому призначили покарання у вигляді 15 років тюрми із конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у серпня військова контррозвідка Служби безпеки України затримала в Одесі агента ФСБ РФ, який шпигував за Силами оборони та коригував повітряні атаки на місто.

Фото: СБУ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *