Суд у Чернівцях конфіскував ринок і квартири росіянки, яка підтримала злочини РФ в Україні

У Чернівцях апеляційний суд підтвердив вирок суду першої інстанції, яким заочно засудили громадянку Росії на 8 років тюрми із конфіскацією майна за пропагування антиукраїнських наративів і підтримку злочинів РФ в Україні.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"Чернівецький апеляційний суд залишив без змін вирок громадянці країни-агресора за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, пропаганду війни та виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 110, ст. 436, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Їй призначено покарання у порядку заочного судочинства – 8 років позбавлення волі з конфіскацією у дохід держави майна, а саме приміщення критого ринку та квартир у Чернівцях", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що жінка тривалий час проживала на території Чернівецької області, де займалась підприємницькою діяльністю, а у 2016 році виїхала до Росії. У своїх соціальних мережах вона пропагує антиукраїнські наративи, виправдовує та підтримує злочинні дії РФ в Україні, закликаючи об’єднатись довкола міжнародного злочинця Путіна.

З вироком суду сторона захисту не погодилась та подала апеляційну скаргу, вимагаючи скасувати конфіскацію майна та призначити новий судовий розгляд. 

Однак прокурори довели, що рішення суду першої інстанції є законним, а призначене покарання справедливим. 

Як повідомлялося, в Україні судитимуть двох учасників незаконного збройного угрупування "Самооборона Криму", які перейшли на бік ворога та допомагали окуповувати півострів. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *