Техексперт порадив ніколи не заряджати телефон уночі: чому це важливо

Чи можна ставити на зарядку телефон на ніч: рекомендації експертів / фото Нейромережа

Залишити смартфон заряджатися вночі може здатися звичним і зручним рішенням. Адже що може бути простіше, ніж під’єднати його до розетки перед сном і вранці отримати повністю заряджений пристрій? Однак техексперти розповіли, чому варто відмовитися від цієї звички.

Річ у тім, що по досягненню 100% зарядки, телефон продовжує втрачати невеликий відсоток заряду і починає знову заряджатися, що створює зайві цикли заряджання та розряджання. Цикл заряджання акумулятора вважається завершеним, коли користувач витратив кількість заряду, еквівалентну 100% об’єму батареї, — причому необов’язково за один раз.

Тривале перебування акумулятора в режимі такої «підзарядки» прискорює зниження ємності батареї. Хоч сучасні смартфони оснащено спеціальними контролерами живлення, які припиняють приймання заряду, коли батарея досягає 100%, це не виключає можливих проблем.

Відео дня

Дати телефону повністю розрядитися, перш ніж знову зарядити його до максимуму – це одна з найгірших дій, які ви можете зробити – зазначив експерт.

Побоювання експертів не безпідставні. Компанії-виробники смартфонів теж радять підключати мобільні девайси до мережі після попередження про низький рівень заряду і відключати приблизно на 80-90%. Найкраще, щоб смартфон завжди був злегка розряджений  – так батарея проживе найдовше.

Як правильно заряджати телефон вночі

Низка смартфонів оснащені функцією, яка обмежує зарядку до певного рівня. Наприклад, на iPhone доступне обмеження в зарядці до 80%, тоді як смартфони Samsung надають можливість обмежити зарядку на рівні 85 відсотків.

Техексперт порадив ніколи не заряджати телефон уночі: чому це важливо

У налаштуваннях Samsung Galaxy є обмеження зарядки до 85%.

Таким чином, якщо ви звикли, або не маєте іншої можливості, окрім як заряджати смартфон усю ніч, ви збережете тривалість життя АКБ, навіть нехай якщо це лише кілька місяців.

Швидкість деградації акумулятора залежить від різних факторів, включно з тим, як саме ви заряджаєте свій пристрій. УНІАН ділився порадами фахівців, як правильно заряджати смартфон у 2024.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *