Тиха смерть: в Україні розробили нову зброю проти окупантів. ФОТО. ВІДЕО

Науково-виробниче підприємство “Атлон-Авіа” продемонструвало новий безпілотний комплекс з баражуючим боєприпасом під назвою “Тихий грім” (Silent Thunder).

Про це повідомляє видання “АрміяInform”.

Директор підприємства Артем В’юнник розповів, що причиною розробки комплексу стало те, що бойовики на Донбасі розміщують свою техніку, в тому числі і артилерію, серед житлових будинків. Виникла необхідність створення точних систем ураження, які б не завдавали шкоди оточуючим будівлям і інфраструктурі.

“Тож ми почали вивчати світовий досвід баражуючих боєприпасів, але на той час морально не були готові до створення подібної системи ураження. Після принесених Україною жертв ми переоцінили ситуацію і наші можливості. І зрозуміли, що приречені створити високоточну зброю, яка врятує багато людських життів” , – говорить В’юнник.

Розробники вирішили, що для ураження цілей найкраще підходить схема біплана з Х-компоновкою, яка гарантує хороші характеристики у горизонтальному польоті й при плануванні на ціль у вертикальній траєкторії. Після того, як коптер піднімає боєприпас в повітря на певній висоті, в автоматичному режимі боєприпас вивільняється і запускається його двигун. Після цього “Грім” починає керований політ до цілі.

Політ “Грома”, за словами творців, відбувається в беззвучному режимі.

​​​​​​​

 

(Еще нет голосов, оставьте первым)