Топ-менеджера «Енергоатому» зловили на корупції

Фото: в «Енергоатаомі» виявили корупцію (energoatom.com.ua) Автор: Каріна Левицька

Сьогодні, 28 вересня, було затримано одного із працівників компанії «НАЕК «Енергоатом». Співробітника затримали під час отримання хабаря.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Енергоатом» та заяву журналіста-розслідувача Юрія Ніколова.

«Одним із пріоритетів АТ «НАЕК «Енергоатом» є забезпечення дотримання норм чинного законодавства, зокрема в компанії діє політика нульової толерантності до корупції. І це стосується не тільки внутрішніх питань компанії, а й поведінки працівників поза межами службової діяльності», — наголосили в «Енергоатомі».

Компанія пояснила, що завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активної участі представників «Енергоатома» було затримано одного із працівників Компанії під час отримання неправомірної вигоди.

«Наразі тривають слідчі дії. Енергоатом й надалі сприятиме слідчим у проведенні якомога швидшого та неупередженого розслідування», — додали в компанії.

Зауважимо, що «Енергоатом» не розкриває імені співробітника, однак журналіст Ніколов раніше повідомив, що сьогодні був затриманий директор з контрольно-ревізійної роботи «Енергоатому» Олександр Скопич.

Оновлено о 21:03. СБУ підтвердила затримання

СБУ заявила, що за сприяння керівництва АТ «Енергоатом» затримала на хабарі одного із посадовців цього підприємства.

«Служба безпеки України викрила на корупції директора з контрольно-ревізійної роботи цього підприємства», — повідомили в службі.

За матеріалами справи, посадовець компанії вимагав «відкати» від постачальників товарів та послуг для державного підприємства.

У межах кримінального провадження задокументовано, що в обмін на «данину» у 15 відсотків від розміру контракту він обіцяв постачальникам прискорений розрахунок за відповідний контракт.

Зловмисника затримали на гарячому, коли він отримав 100 тисяч гривень від постачальника паливно-мастильних матеріалів, який забезпечує державне підприємство, що видобуває уран.

Джерело РБК-Україна у правоохоронних органах підтвердило, що йдеться саме про Скопича.

Водночас Київська міська прокуратура повідомила, що наразі йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди.

Також підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн гривень.

Зауважимо, що нині підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Корупція в Україні

Нагадаємо, що на початку цього місяця Служба безпеки України та Нацполіція викрили корупційну схему, яка стосувалась нарахування соціальних виплат військовим ЗСУ.

Серед затриманих керівник відділу Департаменту фінансів Міністерства оборони.

Незадовго до того, співробітники СБУ затримали на корупції одного з головних податківців Києва.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *