Трибунал для Путіна і його соратників: посол назвав найперспективніший формат створення

Фото: глава Кремля Володимир Путін (Getty Images) Автор: Наталія Гурковська

Формат створення спецтрибуналу на основі двосторонньої угоди між Україною і Радою Європи є найбільш перспективним. Його планують розробляти і надалі.

Про це розповів посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич, пише РБК-Україна з посиланням на «Укрінформ».

«Дійсно, ми дійшли висновку, що формат створення трибуналу на основі двосторонньої угоди між Україною і Радою Європи є найбільш перспективним і таким, якому треба слідувати, і власне який треба розробляти надалі», — сказав він.

Тому, за словами посла, зустріч Core Group продовжує працювати.

«Й у нас ще будуть обов’язково зустрічі цього року і до кінця року. І потім, звичайно, ми будемо працювати далі над проектами установчих документів, зокрема, для трибуналу. Тож робота ведеться”, — зазначив Кориневич.

За його словами, зустріч Core Group зі створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ проти України, яка пройшла у вересні у Відні «була позитивною, і це є в цілому загальна оцінка всіх, хто брав участь у зустрічі».

Водночас, за його даними, питання того, яким чином мають обиратися судді, як буде формуватися суддівський корпус наразі обговорюються.

«Ці питання будуть закладені в установчі документи, зокрема в статут трибуналу. І якраз над розробкою відповідних документів зараз, зокрема, ми теж працюємо», — резюмував посол.

Трибунал для Путіна та його соратників

Для створення трибуналу для Путіна та його соратників було створено спецгрупу. Зокрема, у вересні відбулась 11-та зустріч Core Group зі створення спеціального трибуналу.

На даний момент її участники вже обговорили загальні питання формату спецтрибуналу і перейшли до обговорення проекту Статуту.

Як повідомлялось, спецтрибунал для Путіна та його соратників з великою ймовірністю буде створено до кінця 2024 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *