Тримали в неволі 35 осіб: у двох областях викрили незаконні «центри реабілітації»

Фото, відео Поліцейські Тернопільщини затримали організовану злочинну групу, учасники якої під виглядом реабілітаційних центрів утримували в неволі 35 осіб.

Про це повідомляє ГУ Нацполіції у Тернопільській області, передає Укрінформ.

«Восьмеро спільників відкрили на території Тернопільської та Хмельницької областей так звані центри реабілітації, в яких утримували проти волі осіб з алкогольною, наркотичною та ігровою залежністю», — йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування працівники поліції з’ясували, що двоє з восьми підозрюваних перебувають під слідством через такі ж злочини — незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Їм оголосили підозру наприкінці 2023 року. Проте фігурантів це не зупинило, вони знайшли спільників та створили два нові «реабілітаційні центри».

Тримали в неволі 35 осіб: у двох областях  викрили незаконні «центри реабілітації»

Зловмисники популяризували свою діяльність через інтернет та через знайомих. В оголошеннях зазначали, нібито в закладі працюють висококваліфіковані спеціалісти й використовують найсучасніші методики. «Оздоровлення» коштувало від 10 до 20 тисяч гривень на місяць. Пацієнтів забирали самостійно, а родичів у приміщення не пускали.

Тримали в неволі 35 осіб: у двох областях  викрили незаконні «центри реабілітації»

За словами керівника відділу міграційної поліції ГУНП у Тернопільській області Олександра Буняка, серед працівників центрів не було жодного медика, а всі «реабілітологи» — раніше судимі з алко- та наркозалежністю.

Тримали в неволі 35 осіб: у двох областях  викрили незаконні «центри реабілітації»

«Людей утримували в умовах жорсткої ізоляції: забороняли користуватися телефонами та спілкуватися з родичами, а виходити на вулицю підопічні могли лише під наглядом персоналу. З медпрепаратів використовували тільки заспокійливі засоби. У двох реабілітаційних центрах ми провели одночасно сім обшуків та вилучили транспорт, мобільні телефони, банківські карти, комп’ютерну техніку, лікарські засоби, печатки, гроші, документацію та чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність фігурантів», — розповів Буняк.

Слідчі поліції повідомили фігурантам про підозру в незаконному позбавленні волі, вчиненому організованою злочинною групою. Шістьом з них суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, нічний та цілодобовий домашній арешти. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів ще двом учасникам групи. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, українські правоохоронці у межах міжнародної спецоперації Matador ліквідували злочинну організацію, яка спеціалізувалася на викраденні автівок у країнах Європейського Союзу.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *