Туреччина успішно випробувала свою систему ППО «Сталевий купол»: деталі

Туреччина випробувала систему ППО "Сталевий купол" / Скриншот відео

Турецька система SIPER-2 продемонструвала свою здатність захищати від крилатих ракет і інших загроз.

Туреччина успішно провела випробування нової системи протиповітряної оборони під назвою SIPER-2, також відомої як «Сталевий купол». Цю систему розробляли турецькі компанії Aselsan, Roketsan і Tübitak SAGE. SIPER-2 складається з кількох компонентів, включаючи зенітно-ракетний комплекс Sungur, систему ППО дальнього радіусу дії SIPER і лазерну установку.

Про це повідомило турецьке видання NTV.

Основні характеристики SIPER-2 включають можливість одночасного запуску ракет з восьми пускових установок, кожна з яких здатна вистрілити по шість ракет. Крім того, система обладнана функцією ідентифікації цілей «свій-чужий». Заявлено, що SIPER-2 зможе перехоплювати різноманітні повітряні загрози, такі як крилаті ракети, винищувачі, ракети класу «повітря-земля», безпілотники і, в перспективі, балістичні цілі.

Директор оборонної промисловості Туреччини, Халюк Гергюн, підкреслив, що система SIPER забезпечує ефективний захист на великій відстані і висоті, що сприяє досягненню мети з повного незалежного захисту кордонів країни. Очікується, що до кінця 2024 року SIPER-2 буде офіційно введено в експлуатацію в армії Туреччини.

Нагадаємо, 15 вересня та в ніч проти 16 вересня російські війська атакували Україну безпілотниками «Шахед». Радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та супроводили 56 дронів. Підрозділи ППО знищили більшість ворожих безпілотників.

Читайте також:

  • У Байдена заявили, що мирний план не має бути нав’язаний Україні ззовні
  • Зеленський в США може оголосити про «заморозку» війни: в ОП відреагували на гучну статтю BILD
  • Чи зможе Трамп закінчити війну та чого боїться Путін: головні тези інтерв’ю Зеленського для CNN

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *