Туреччина заявила, що з Росією Саміт миру був би більш орієнтованим на результат

Фідан на Саміті миру 15 червня, фото Getty Images

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан вважає, що у разі присутності Росії Саміт миру в Швейцарії «міг би бути більш орієнтованим на результат».

Деталі: Фідан вказав, що учасники саміту у Швейцарії знають про «формулу миру» України, й згадав про ультиматум правителя Росії Володимира Путіна для «мирних переговорів».

«Незалежно від запропонованих змісту й умов, це важливі кроки й проблиск надії, з якого можна почати. Проте кожна сторона вважає дії іншої продовженням ширшого військового зусилля», – констатував він.

Очільник турецького МЗС додав, що в разі присутності Росії «цей саміт міг би бути більш орієнтованим на результат».

«Ми вважаємо, що є все більша потреба в комплексній та інклюзивній стратегії, яка застосовує дипломатію та переговори для забезпечення виконання вже вжити заходів», – сказав Фідан, навівши як приклад укладену за посередництва Туреччини угоду про «зерновий коридор».

Що передувало: Як відомо, Росія не бере участі у конференції у Швейцарії, називаючи захід упередженим, а країну, яка його прийматиме, – «відверто ворожою».

Але в ОП раніше підтвердили, що Україна готова до запрошення на другий саміт миру представника Росії, якому представлять погоджений більшістю держав світу «спільний план».

Дивіться також нове відео «ЄвроПравди» про Глобальний саміт миру із колишнім міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *