У центрі Вінниці призупинять рух трамваїв

Ще від початку 2019 року анонсують реконструкцію колії на вулиці Соборній. Там планують завершити облаштування «оксамитового» шляху, щоб трамваї їхали без вібрації в історичному центрі міста. Тож вже у липні вулицю Соборну для руху трамваїв перекриють на три тижні.

Наразі планують замінити колії біля “McDonald’s”.

За словами мера Вінниці Сергія Моргунова, на повороті біля “McDonald’s” є крива, яку востаннє ремонтували у 2007 році. І зараз це місце потребує капітального ремонту, адже є небезпечним для трамваїв. На цій ділянці виконуватимуться комплексні роботи: облаштування нових колій на плитах та заміна рейок.

Як повідомляють, ремонт планують розпочати в другій половині липня. «Вінницька транспортна компанія» опрацьовує схему руху громадського транспорту. Зокрема, на заміну трамваям додадуть більше тролейбусів та автобусів.

“Без зупинки руху підрядник буде виконувати ці роботи значно довше. Адже це великий обсяг роботи: багато техніки потрібно буде залучати, яку потрібно буде десь ставити, складати будівельні матеріали”, – пояснює гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко.

Зазначається, що на ці роботи витратять близько 524 тисяч гривень. Підрядник — товариство «Шляхбуд» — за договором матиме на виконання реконструкції 33 дні. Цей строк може змінюватись через несприятливі погодні умови.

Також повідомляється, що тендер для заміни рейок на двох ділянках від школи №2 до Театральної та від вулиці Кропивницького до Центрального мосту, скасували. На нього закладали понад 46 мільйонів гривень.

(Еще нет голосов, оставьте первым)