У Луцьку учасників наркоугруповання засудили до ув'язнення із конфіскацією майна

Учасників міжрегіонального організованого угруповання, викритих Службою безпеки України на незаконному збуті наркотиків, засуджено до позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр спецслужби

Двоє ув’язнених, які відбували покарання в Маневицькій виправній колонії, організували постачання наркотиків засудженим. Для цього зловмисники залучили спільників на волі – двох мешканців Волинської та Івано-Франківської областей, які нелегально переправляли їм товар на територію пенітенціарної установи.

Крім постачання наркотиків до колонії, вони також займалися продажем наркомістких пігулок “Субутекс” до різних регіонів нашої країни. У 2017 році правоохоронці затримали їх у Маневичах і Калуші на підготовці до збуту чергової партії товару.

Луцький міськрайонний суд визнав затриманих та одного з організаторів угруповання винними в учиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 306, ч. 3 ст. 28, ч. 2. ст. 308 та ст. 309 Кримінального кодексу України. Двом зловмисникам, один вз яких раніше ув’язнений, суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк сім років із конфіскацією майна, третьому – позбавлення волі на строк 4,5 роки із конфіскацією майна.

Матеріали щодо четвертого учасника угруповання, раніше ув’язненого, виділено в окреме кримінальне провадження та перебувають на розгляді в суді.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Волинський апеляційний суд закрив апеляційне провадження й залишив обвинувальний вирок суду першої інстанції без змін.

(Еще нет голосов, оставьте первым)