У Порошенка одна технологія переобратися – «Кучма1999» – політолог

Деякі люди чомусь вважають, що продовження успішної роботи в Україні ряда ЗМІ, які вони класифікують як “проросійські”, є свідченням глибокої шани нашого президента до свободи слова.

Мовляв, не закрив той канал/радіо (хоча мав) – це лише через “свободу слова”.

Їм у голову не приходить, що не закривати він може тому, що ті банально йому не заважають (і навіть допомагають).

При нинішньому рейтингу у нього одна технологія переобратися (із тих, які були вже успішно випробувані на практиці) – “Кучма1999”.

Суть її проста. “Не хочуть обирати – зроби так, щоб в них не було вибору”.

Зараз ніхто не пригадує, як планомірно готувалося поле для другого терміну Леоніда Даниловича. Як планомірно зникали опоненти (не всі і зараз вірять у випадковість загибелі В. Чорновола). Декого (як Ющенка) – “перекупили” майбутніми посадами. Декого прибрали фізично. Інших стравили між собою через механізми усіляких “Канівських четвірок”.

Але ця технологія має одну умову – достойного опонента у 2-му турі. Тоді свою роль блискуче зіграв Симоненко – роль ходячого “опудала комунізма”.

Що ж тепер?

Ви думаєте, проосійські ЗМІ заважають Порошенку? А яке вони мають відношення до його електорату? Їх задача – консолідувати колишніх виборців Януковича, аби забезпечити представництво певної електоральної ніші у 2-му турі.

Тому дані ЗМІ не те що закривати не – їх будуть усіляко підтримувати, бо вони повинні випестувати для Петра Олексійовича опонента для 2-го туру.

А от з тими, хто намагається “влізти” туди, де Порошенко бачить власне “електоральне поле”, розмова коротка.

Всі пригадують, як два місяці блокували доставку по Україні найбільшої україномовної газети –”Експрес”. Це, очевидно, було “останнє попередження”.

Не треба бути Вангою, аби передбачити: швидше “прикриють” 1+1, аніж Інтер.

(Еще нет голосов, оставьте первым)