У Вінниці виділили мільйон гривень на капітальний ремонт Інклюзивно-ресурсного центру №2

У Вінниці виділено мільйон гривень на капітальний ремонт приміщення Інклюзивно-ресурсного центру №2 для дітей з особливими освітніми потребами, що розташований за адресою Замостянська, 51. Відповідне рішення про фінансування робіт депутати підтримали 26 червня. Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької міської ради.

“Два роки тому у Вінниці було створено КУ “Інклюзивно-ресурсний центр №1 ” по вулиці , 59. Наразі спеціалісти  2 працюють на базі спеціальної загальноосвітньої школи I-II ступенів з дошкільним відділенням . Для зручності відвідувачів центру, що проживають у лівобережній частині нашого міста, для роботи закладу виділено будівлю за адресою Замостянська, 51. Однак це приміщення потребує капітального ремонту з заміною мереж, вікон, влаштуванням , внутрішнє опорядження тощо”, – розповідає директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

У комунальній установі “Інклюзивно-ресурсний центр №2”, за аналогією першого , проводитимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей (2-18 років) з особливими освітніми потребами. За її результатами, кожній дитині у закладі освіти розроблятимуть індивідуальні програми розвитку, в яких буде передбачено кількість корекційно-розвиткових занять.

Крім того, у центрі надаватимуть психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами, які навчаються у закладах дошкільної, загальної середньої та професійної освіти.

Нагадаємо, що активно займатись інклюзією у місті розпочали з 2007 року. З того часу у місті постійно працюють над створенням належних умов щодо надання послуг дітям з особливими освітніми потребами та підвищення їхньої соціальної адаптації.

(Еще нет голосов, оставьте первым)