У Вінниці зафіксували перший випадок захворювання на COVID-19

Сьогодні, 25 березня, на території Вінницької області лабораторно підтверджено випадок захворювання на коронавірусну інфекцію. Про це повідомляється на офіційному сайті Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України.

Як інформують, станом на 15:00 25.03.2020 року на території Вінницької області зареєстровано 27 підозрілих випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. 23 випадки лабораторно не підтверджені. В одному випадку діагноз підтверджено лабораторно.

Інформацію також підтвердив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

Зазначається, що інфікованою є вінничанка, яка контактувала з громадянами Польщі.

Як повідомила заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Надія Марусяк, вінничанка відчула прояви захворювання: температуру та кашель. Вона пішла на лікарняний, проте 24 березня жінці стало зле, тож викликала “швидку”. Експрес-тест підтвердив наявність коронавірусу. І 25 березня методом полімеразної ланцюгової реакції у вірусологічній лабораторії ДУ “Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України” факт захворювання підтверджено.

Наразі жінка перебуває в інфекційному відділенні Вінницької міської лікарні №1 та отримує симптоматичне лікування. Стан стабільно задовільний, температура невисока.

(Еще нет голосов, оставьте первым)