У Вінниці затримали групу сутенерів

Із залученням бійців корд співробітники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, та детективи слідчого управління Вінницького обласного главку поліції затримали двох чоловіків і жінку, які підозрюються в організації бізнесу з надання платних сексуальних послуг із залученням в тому числі неповнолітніх. Перевіряється причетність до сутенерської мережі і інших вінничан.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, на даний момент сутенерське угруповання викрито, а троє фігурантів затримано. Йдеться про двох чоловіків і жінки. Це 31-річна громадянка Азербайджану, її 20-річний співмешканець і 17-річний брат.

У «команді» сутенерів ролі були чітко розподілені. Чоловіки знаходили приміщення для надання інтим-послуг, забезпечували охорону в разі виникнення конфліктних ситуацій з клієнтами, а їх «колега» вербувала жінок для «роботи». Робітниць для секс-індустрії вона підшукувала гранично просто – пропонувала легкі гроші тим, хто опинився в складних життєвих обставинах, не мав засобів до існування і моральних перешкод. Більш того, слідство встановило, що вербувальниця розміщувала відповідну рекламу специфічних послуг в Інтернеті.

В результаті серії оперативних і слідчих дій співробітники поліції задокументували факти протиправної діяльності сутенерів. В ході проведених у трьох фігурантів справи обшуків вилучено візитки, мобільні телефони, а також гроші, отримані злочинним шляхом, і пістолети.

Кримінальне провадження відкрито за частиною 3 статті 303 КК України (сутенерство). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна. В ході розслідування перевіряється причетність до злочинної діяльності групи ряду інших осіб.

(Еще нет голосов, оставьте первым)