В ГУР розповіли, яку головну мету переслідувала РФ під час обстрілу по Україні

Фото: представник ГУР Андрій Юсов (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Наталія Гурковська

Російські війська навмисно обирають своїми цілями в Україні під час масованих атак цивільні об’єкти, щоб завдати якнайбільше руйнувань. І «наздогнати» те, що не вдалося атакувати взимку, зокрема обстрілюючи енергооб’єкти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова в ефірі національного телемарафону.

За його словами, про імовірність таких комбінованих і масованих атак було відомо і про це говорилося публічно.

«Що стосується мети, то тут чітко видно, що удари завдаються саме по цивільних об’єктах, які не мають жодного стосунку до військової чи оборонної інфраструктури», — констатував Юсов.

Тобто, за його словами, навмисно ставка робиться на те, щоб завдати якомога більше руйнувань, уражень саме об’єктам цивільної інфраструктури й ускладнити життя мирних громадян та посилити гуманітарні проблеми в країні.

«Те, що вони не змогли з організаційних причин, не встигли зробити взимку, вони пробують наздогнати зараз стосовно знищення української енергетики», — зазначив представник ГУР.

Він підкреслив, що все, що робить Росія — це воєнні злочини і це те, що бачить весь світ.

«І протидія цим злочинам теж відома, українське керівництво говорить про це на весь світ», — резюмував він.

Обстріл України

Російські війська 11 квітня влаштували чергову масовану атаку по Україні. Було атаковано, зокрема, об’єкти критичної енергетичної інфраструктури у чотирьох областях — Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. У Харківській області навіть запроваджено графіки аварійних відключень. Також під удар потрапили два підземні газові сховища України.

Як розповів президент Володимир Зеленський, Росія в ніч на 11 квітня випустила по Україні 40 ракет і близько 40 дронів. Частину ракет та «Шахедів» вдалося збити. Як уточнили у Повітряних силах, окупанти випустили по Україні більше 80 цілей, у тому числі ракети типу «Кінджал». ППО збила 57 ворожих цілей — майже 40 БПЛА та 18 ракет. Основний дроновий удар припав на Львівську область. Детальніше про наслідки атаки – у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *