В Ізраїлі спалахнули антиурядові протести: чого вимагають люди (відео)

Протестувальники закликають Ізраїль провести вибори та погодитися на угоду щодо заручників / Фото: twitter.com

Організатори акції стверджують, що протест став наймасштабнішим з початку війни у Секторі Гази.

У столиці Ізраїлю Єрусалимі та найбільшому місті країни Тель-Авіві у суботу, 1 червня, спалахнули масштабні антиурядові протести. Протестувальники вимагають відставки прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, дострокових виборів та угоди про звільнення заручників, які утримуються терористичним угрупованням ХАМАС у Секторі Гази.

Про це пише Times of Israel

За оцінками учасників суботньої акції протесту, вона є найбільшою із 7 жовтня. Організатори протесту стверджують, що у Тель-Авіві присутні 120 тисяч демонстрантів.

В Єрусалимі тисячі ізраїльтян марширують через центр міста до резиденції президента з плакатами з написом «Дякуємо, Байдене» та скандують заклики до припинення вогню у Секторі Гази.

Видання зазначає, що єрусалимський марш протесту очолюють кілька родичів заручників.

Нагадаємо, напередодні президент США Джо Байден заявив, що влада Ізраїлю зробила нову пропозицію щодо закінчення війни в Секторі Гази. Зокрема йдеться про припинення вогню, виведення військ з Сектора Гази та звільнення всіх заручників.

У відповідь Офіс прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху спростував слова Байдена, назва цю ідею «неприйнятною». У заяві також зазначається, що Ізраїль не припинить бойових дій, доки ХАМАС не буде повністю знищено.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *