В Одесі пролунали вибухи: що відомо про наслідки удару

Фото: Росія завдала балістичного удару по Одесі 29 квітня (t.me/dsns_telegram) Автор: Наталія Кава

Росія ввечері понеділка, 29 квітня, завдала удару по місту Одеса. Було завдано ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста.

Про наслідки удару по місту читайте у матеріалі РБК-Україна.

В матеріалі використані дані Повітряних сил, голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера, мера Одеси Генадія Труханова, заяви начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитра Плетенчука та місцеве видання «Думская».

Зміст

  • Що відомо удар
  • Внаслідок удару по Одесі загинуло 4 людей, понад 20 — поранені
  • Серед постраждалих екснардеп Сергій Ківалов
  • У ракеті, яка атакувала Одесу, була шрапнель
  • В Одесі горить палац студентів юракадемії
  • Що відомо про удар

    Близько 18:27 Повітряні сили попередили про загрозу балістичних обстрілів з півдня України.

    «Загроза застосування балістичного озброєння з півдня в областях, де оголошена тривога! Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги», — написали повітряники.

    Пізніше стало відомо, що росіяни завдали ракетного удару по місту. У ракеті, яку застосували росіяни, було виявлено шрапнель.

    Внаслідок удару по Одесі загинуло 4 людей, понад 20 — поранені

    Перша інформація про постраждалих в результаті російської атаки з’явилась о 19:10. Тоді було відомо, що поранено вісім людей. Було зафіксовано пошкодження житлових будинків та цивільної інфраструктури.

    А вже о 19:30 стало відомо про перших загиблих — це були двоє людей. Також від російського удару загинув пес.

    Серед поранених виявився і 12-річний хлопчик.

    Вже о 20:00 кількість постраждалих зросла до 17 осіб. За словами Олега Кіпера, двоє з поранених перебували у тяжкому стані.

    «Пораненим надається вся необхідна допомога. На місці продовжують працювати екстрені служби», — повідомив він.

    О 20:30 Труханов повідомив, що кількість загиблих в результаті ракетного удару по Одесі зросла до трьох — у лікарні померла жінка 1983 року народження.

    А вже о 20:45 Кіпер повідомив, що кількість жертв російського удару по Одесі зросла до чотирьох осіб. Загинули три жінки й один чоловік.

    За уточненою інформацією постраждало 28 людей. Серед яких двоє дітей (16 та 5 років) і одна вагітна жінка. Четверо поранених у важкому стані, за їх життя зараз борються лікарі.

    Фото: наслідки ракетного удару по Одесу 29 квітня (t.me/pgo_gov_ua)

    Серед постраждалих екснардеп Сергій Ківалов

    Одним з постраждалих в результаті російського удару виявився колишній народний депутат Сергій Ківалов. Як заявляють у соцмережах, він отримав осколкове поранення стегна. Йому проводять операцію.

    Раніше Ківалов входив до фракцій Соціал-демократична партія України Віктора Медведчука, «Єдина Україна» та Партії регіонів.

    У ракеті, яка атакувала Одесу, була шрапнель

    За даними Дмитра Плетенчука, Росія атакувала Одесу ракетою зі шрапнеллю. Таке озброєння призначене для ліквідації живої сили. Який саме тип ракети був використаний росіянами — встановлюють експерти.

    «Можу констатувати, що на стінах навколо ураженого об’єкта спостерігаються дірки від шрапнелі, яка використовується для знищення живої сили та ведення бойових дій», — розповів Плетенчук.

    В Одесі горить палац студентів юракадемії

    В результаті удару РФ почалася пожежа в Палаці студентів Одеської юридичної академії, більше відомої серед місцевих як «Замок Гаррі Поттера».

    За даними ДСНС, вогонь поширився на площу в 600 кв.м. Станом на 21:30 вогонь вдалося локалізувати, але його ліквідація все ще триває.

    Фото: наслідки ракетного удару по Одесу 29 квітня (t.me/truonline)

    Обстріли Одеси

    Російська Федерація часто завдає ударів по Одесі — дуже часто обстрілам піддається портова інфраструктура. Це пов’язано з тим, що РФ намагається припинити постачання Україною зерна до інших країн.

    А тиждень тому Росія запустила по Одесу безпілотники типу «Шахед». В результаті цього були пошкоджені будинки та сталася пожежа в житловому секторі.

    Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

    www.rbc.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *