В ОП відреагували на пропозицію Орбана щодо війни з Росією

У Зеленського дали оцінку пропозиції Орбана щодо війни з Росією / фото УНІАН, Дмитро Ключко

Україна має свій план, як досягти миру. Зокрема, було проведено перший Саміт миру і триває підготовка до другого. Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Президент України дав можливість прем’єр-міністру Угорщини висловити свої думки», — сказав він. 

Жовква зазначив, що було декілька форматів цих переговорів: спочатку двоє лідерів говорили без присутності делегацій, а потім у складі делегацій.

Відео дня

«Ця пропозиція звучала в обох частинах. Дійсно, прем’єр-міністр Орбан потім в загальних рисах повторив її на прес-конференції. Він висловив свою думку. До речі, Угорщина — не перша країна, яка говорить про подібний варіант розвитку подій. Президент України вислухав свого співрозмовника, але у відповідь виклав свою позицію — позицію України, яка є чіткою, зрозумілою та відомою», — пояснив політик.

Він підкреслив, що Україна хоче миру, і для цього має інструмент. Зокрема, було проведено перший Саміт миру і триває підготовка до другого.

За словами політика, в процесі підготовки Україна буде вибудовувати послідовний ланцюжок дій, проект свого плану, як встановити мир.

«Якщо країна-агресор буде готова дослухатись до цього плану, говорити про цей план, а не говорити мовою ультиматумів, то під час другого Саміту миру представники Росії зможуть бути присутніми в тому чи іншому порядку», — наголосив Жовква.

Пропозиція Орбана для України

Як повідомляв УНІАН, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив Зеленському пропозицію щодо війни з Росією. За його словами, Києву треба подумати над припиненням вогню на лінії фронту для початку перемовин з країною-агресором.

Як сказав Орбан, «мир — це важливе питання, війна, в якій ви зараз живете, дуже інтенсивно впливає і на безпеку Європи».

Політик підкреслив, що «ми дуже високо цінуємо усі ініціативи пана президента Зеленського заради досягнення миру».

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Вибори у Франції: ультраправі здобувають переконливу перемогу
  • Рютте попрощався і закликав Нідерланди не залишити Україну
  • Зеленський розповів про єдиний прийнятний варіант переговорів із Путіним
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *