В Острозькій академії підготували дві сотні капеланів

На Рівненщині в Острозькій академії підготували дві сотні капеланів, програма не мала конфесійного характеру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська ОВА.

«На Рівненщині підготували дві сотні капеланів», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, штатних капеланів навчали за короткостроковим курсом в Національному університеті «Острозька академія». Вже 216 випускників отримали свої сертифікати.

В ОВА інформують, що у результаті навчання студенти отримали знання та навички, які стосуються душпастирства, міжособистісної комунікації, кризового консультування та вміння ефективно діяти у кризових ситуаціях, консультування щодо духовних та моральних проблем, а також служіння в ролі капелана в межах або за межами християнських спільнот. Наголошується, що сама програма не мала конфесійного характеру і реалізовувалася на принципах діалогу, взаємопідтримки та порозуміння.

Ініціативу впровадили спільно з американськими партнерами з Міжнародного університету Трініті.

Як повідомляє сайт Острозької академії з посиланням на заступника начальника Служби військового капеланства Збройних сил України о. Ростислава Височана, нинішня сертифікатна програма відкриває початок систематичної роботи щодо підготовки капеланів в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, українські капелани проходять двотижневу підготовку у Великій Британії, де знайомляться з досвідом колег Королівської армії.

Фото: Рівненська ОВА

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *