В Росії учасники війни ґвалтують дітей: деталі про злочини, кількість яких шокує

Насильство над дитиною / Фото: pixabay.com

В РФ кількість "насильницьких дій сексуального характеру" за останні три роки зросла на 483%.

У Росії колишні в'язні, які були помилувані за участь у війні проти України, дедалі частіше вчиняють сексуальне насильство над дітьми. Так, кількість злочинів проти статевої недоторканності неповнолітніх в РФ зростає вже третій рік поспіль.

Про це повідомляє «Можем объяснить».

Автори публікації навели як приклад нещодавні події в російському селі Прохорівка. Там 33-річний учасник війни Олексій Гончар-Биша поглумився над 15-річним підлітком. Зловмисник побив хлопця ногами, засунув його до багажника, а потім зґвалтував у присутності інших дітей. Чоловік обіцяв відрізати хлопцеві вухо, а його батька – застрелити.

Зазначається, що це далеко не перша наруга над дитиною, яку скоїв «герой СВО». У місцевих ЗМІ повідомлялося про 10 схожих випадків. Більшість фігурантів – «вагнерівці», яких помилував президент РФ Володимир Путін. Ці справи засекречені, тому статус фігурантів встановити вкрай складно. Відповідні матеріали на сайтах судів публікуються в прихованому вигляді або просто відсутні.

«Встановити точну кількість дітей, які пережили сексуалізоване насильство з боку «героїв СВО», не можна. Такі випадки дуже рідко доходять до суду, і ще рідше – до преси. Однак можна точно сказати, що їхня кількість значно перевищує кількість випадків, описаних у ЗМІ: як зазначали «Сибір.Реалії», за останні п'ять років кількість справ про сексуалізовані злочини військових зросла на 115%, причому більш ніж у половині випадків потерпілі виявлялися неповнолітніми», – йдеться в матеріалі.

Відповідно до аналізу статистики кримінальних справ, кількість злочинів проти статевої недоторканності неповнолітніх у Росії зростає вже третій рік поспіль. Кількість «насильницьких дій сексуального характеру» за цей період зросла на 483%, порівняно з довоєнним 2021 роком – тобто майже вшестеро. А кількість «розпусних дій» щодо неповнолітніх зросла на 62%.

Читайте провідні новини дня:

  • Наступ на Харківщину 2024 року: де просунулися росіяни
  • Сьогодні День вишиванки 2024 року: історія, українські традиції
  • Замах на Фіцо: затриманий пояснив, чому стріляв у прем’єр-міністра


В Росії учасники війни ґвалтують дітей: деталі про злочини, кількість яких шокує

Сплеск сексуального насильства щодо дітей у Росії / Статистика судового департаменту ЗС

Видання також наводить як приклад кілька інших злочинів, скоєних колишніми в’язнями-учасниками війни. Так, зека Андрія Фролова затримали за підозрою у зґвалтуванні 9-річної дівчинки. Чоловік раніше був засуджений за інше зґвалтування, вбивство і викрадення авто, але вийшов із в'язниці, вступивши до лав ПВК «Вагнер».

Ще один помилуваний зек-учасник війни Іван Калінін із Курганської області зґвалтував 7-річну дівчинку. До цього він мав дві судимості за умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, грабіж і розбій.

Колишній в’язень Микола Нечаєв у лютому 2024 року зґвалтував 14-річну школярку в Пермі. Цей фігурант раніше відбував покарання за зґвалтування і грабіж.

В Оренбурзькій області найманець «Вагнера» Юрій Гаврилов зґвалтував п'ятикласницю. Ще одного «вагнерівця» Олексія Хлєбнікова було затримано за підозрою у зґвалтуванні у лісі своєї 13-річної племінниці із погрозами ножем. Раніше «герой» сидів за вбивство.

До слова, у квітні видання «Новая газета Европа» повідомило, що в Росії майже 200 ексучасників війни проти України були засуджені за насильницькі злочини після повернення додому.

Читайте також:

  • У РФ зек-вагнерівець зґвалтував дівчину і спалив чужу машину, щоби замести сліди
  • «Сказав, що тікати немає куди»: українка розповіла про моторошні зґвалтування окупантом з Росії
  • В армії РФ проти України воює канібал із другом-розчленовувачем (фото)

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *