В Україні через негоду та бойові дії знеструмлені 588 населених пунктів

В Україні станом на ранок 4 серпня без електропостачання через бойові дії й технологічні порушення залишаються 492 населені пункти, водночас через негоду без світла – 96 населених пунктів.

Про це повідомило Міністерство енергетики, передає Укрінформ.

Знеструмлення через негоду зафіксовані у Київській, Сумській, Чернігівській та Запорізькій областях.

Як повідомляється, на півдні країни короткостроково вимикалася високовольтна повітряна лінія, яка з’єднує енергосистеми України з Молдовою.

У зв'язку з технологічними порушеннями на підстанції знижувалася напруга, розвантажувалися обʼєкти відновлюваних джерел енергії (ВДЕ). Станом на цей час живлення вдалося відновити.

Високовольтна повітряна лінія вимикалася також через низові пожежі, спричинені грозою.

У центральному регіоні теж вимикалася високовольтна повітряна лінія. Причиною стало пошкодження на ділянці, що проходить територією Білорусі та є недоступною для українських енергетиків після початку повномасштабного вторгнення в Україну російських загарбників.

На півночі країни знеструмлена була підстанція, а також побутові споживачі. Енергетики відновили живлення за резервною схемою.

У Тернопільській області внаслідок падіння дерева на повітряну лінію обірвався й упав на паркан провід.

"Чоловік, намагаючись його перелізти, наблизився на небезпечну відстань і був смертельно уражений струмом", – поінформували у відомстві.

Зазначається, що минулої доби енергетикам вдалося відновити живлення для 10 тисяч 123 споживачів, які залишилися без електропостачання внаслідок бойових дій і технологічних порушень.

У міністерстві нагадали, що через атаки російських військ українська енергосистема втратила 9 ГВт потужностей. Обстрілювати енергетичну інфраструктуру загарбники не припиняють. Щодня під ворожі удари потрапляють підстанції та лінії електропередачі, що призводить до обмежень у передачі електроенергії.

Експорт станом на сьогодні не відбувається і не передбачений.

Як повідомляв Укрінформ, на 4 серпня погодинні відключення світла в Україні не заплановані.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *