В Україні через негоду знеструмлені споживачі у чотирьох областях

Станом на ранок неділі, 9 червня, через негоду залишалися без світла споживачі у 16 населених пунктах в Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській та Запорізькій областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

У Дніпропетровській області енергетики повернули світло понад 26 тис. родин, які напередодні були знеструмлені через обстріли російської армії.

У Чернігівській області внаслідок двох ворожих обстрілів були знеструмлені 1988 абонентів у 20 населених пунктах Новгород-Сіверського району.

У Донецькій області через бойові дії відключалась повітряна лінія оператора системи розподілу, споживачі не знеструмлювалися.

У Харківській області внаслідок обстрілів армії РФ пошкоджені газопроводи в одному з населених пунктів Харківського району, без газопостачання залишились 125 абонентів.

Минулої доби вдень у східному регіоні з технологічних причин відключалась високовольтна повітряна лінія. При цьому від енергосистеми України тимчасово відключалось енергогенеруюче підприємство, причини відключення з’ясовуються.

Минулої доби застосування обмежень споживачів планувалося з 16:00 до 24:00 по всій Україні. Але завдяки злагодженій роботі енергетиків та зниженню навантаження через зменшення споживання обмеження були скасовані о 21:00 у всіх регіонах.

У денні години Україна на запит польської сторони отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни.

За прогнозом, 9 червня застосування обмежень не передбачається.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Групи ДТЕК, відключень світла в Україні у неділю, 9 червня, не буде.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *