В Україні через російські обстріли понад 20 тисяч абонентів залишилися без світла

В Україні понад 20 тисяч споживачів залишилися без електропостачання внаслідок обстрілів. у Волинській області після нічної атаки без газопостачання залишилися 74 споживачі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

За інформацією Міненерго, у Волинській області в одному з населених пунктів внаслідок падіння уламків БПЛА загорілися будинок та газопровід. Без газопостачання залишилися 74 абоненти.

У Дніпропетровській області з технологічних причин вранці були знеструмлені 1645 абонентів, тривають відновлювальні роботи. Через бойові дії вчора знеструмлювалися 5040 точок обліку, на ранок усіх заживили.

У Донецькій області через ворожі обстріли минулої доби без електропостачання залишилися 11,3 тисячі абонентів у 13 населених пунктах. Енергетики заживили 26,6 тисячі абонентів у 44 населених пунктах. На ранок залишаються без напруги 128 населених пунктів, загалом – майже 64 тисячі абонентів.

Крім того, газовики відновили газопостачання 36 споживачам, які вимикалися через ворожі обстріли.

У Запорізькій області через бойові дії залишаються знеструмленими 3,7 тисячі абонентів у 51 населеному пункті.

У Івано-Франківській області через нічну ракетну атаку вимикалась повітряна лінія обленерго, знеструмлювалися 16 абонентів, яким на ранок була відновлене електропостачання. Без напруги залишається одна абонентська трансформаторна підстанція.

В одному з населених пунктів з технологічних причин було припинене газопостачання до 57 споживачів приватного сектору.

У Сумській області енергетики заживили 295 абонентів, які вимикалися через обстріли. На ранок з технологічних причин відключено 3,8 тисячі абонентів у 8 населених пунктах. Загалом залишаються без напруги 9,6 тисячі абонентів у 89 населених пунктах, з них 5,8 тисячі — через бойові дії.

В одному з населених пунктів Тернопільської області для усунення пошкодження газопроводу припинене газопостачання 37 побутовим споживачам.

У Харківській області через бойові дії залишаються знеструмленими 37,5 тисячі абонентів у 107 населених пунктах.

У Херсоні енергетики у заживили 2154 точки обліку, які були відключені після обстрілу. Але після чергового обстрілу на ранок були знеструмлені 3972 абонентів. Загалом у м. Херсон немає електропостачання у 6345 абонентів, в області – у 25,8 тисячі абонентів у 45 населених пунктах.

У Чернігівській області внаслідок бойових дій залишаються без електропостачання 1511 абонентів у 25 населених пунктах.

Як повідомляв Укрінформ, через масовану ракетну атаку, яку 22 червня здійснила армія РФ, відключення світла сьогодні почнуться на дві години раніше, графіки погодинних відключень електроенергії діятимуть по всій України з 14:00 до 24:00.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *