В Україні понад 17% проб води з місць купання у водоймах не відповідають нормам

В Україні понад 17% проб води з місць купання у водоймах не відповідають нормам, дослідження фахівцями якості води у межах пляжів зафіксували перевищення рівня вмісту кишкової палички.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, передає Укрінформ.

«Станом на 5 липня з відібраних 1 056 проб води з поверхневих водойм більше ніж 17% не відповідали санітарним нормам. Фахівці виявили невідповідність за індексом ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички)», — ідеться у повідомленні.

Незалежно від того, дозволено купання офіційно чи ні, в місцях відпочинку на річках і водоймах України спеціалісти регіональних центрів контролю та профілактики щотижня проводять моніторинг якості води: відбирають проби води для лабораторної перевірки і встановлення перевищення показників потенційно небезпечних для населення.

У МОЗ наголосили: «Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються влітку та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей».

У разі потрапляння в організм кишкова паличка може викликати кишкові інфекції (найчастіші симптоми: нудота й діарея) тіа запалення сечовивідних шляхів і статевих органів та важчих захворювань.

На сайті МОЗ перелічені симптоми гострої кишкової інфекції, за наявності яких потрібно негайно звернутися до лікаря.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за перші п’ять місяців 2024 року було зареєстровано 97 випадків лептоспірозу.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *