В Україні прогнозують спекотні вихідні з дощами і грозами

Погода В Україні погода на вихідних буде спекотною, а в багатьох областях ще й дощовою. У суботу дощі з грозами пройдуть майже всюди.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

Так, у суботу, 8 червня, буде хмарно по всій Україні, за винятком Луганської, Донецької та Харківської областей. Дощ очікується короткочасний, але з грозами і впродовж усього дня.

На півдні країни температура становитиме +29…+31° (уночі — +18…+20°), у центрі та на сході —+25…+28° (уночі — +16…+19°). У Сумській, Чернігівській, а також західних областях стовпчики термометрів піднімуться до +23…+27° (уночі — +13…+16°).

У неділю, 9 червня, на більшій частині країни буде хмарно з проясненнями, а на заході пройдуть невеликі дощі з грозами. У східних, північних, південних і центральних областях синоптики прогнозують до +27…+30°. Уночі в центрі та на сході очікується до +14…+17°, на півдні — +18…20°. У західних областях середня денна температура становитиме +24…+26°, уночі — +14…+16°.

Новий тиждень розпочнеться з короткочасних дощів у всіх західних і північних областях, а також деяких центральних. На решті території країни день буде спекотним і сонячним.

У південних, східних і центральних областях термометри в понеділок покажуть +31…+33° (уночі — +18…+21°), у решті регіонів — +26…+28° (уночі — +16…+18°).

У центральних, крім Вінницької та Черкаської областей, східних і південних регіонах, а також на Сумщині очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Згідно з народними прикметами, якщо 8 червня падав дощ, вважалося, що він затягнеться на кілька днів, а то й тиждень. Якщо увечері надокучали рої комарів, усе літо обіцяло бути дощовим.

Велика роса вранці 9 червня вказувала, що найближчі тижні будуть спекотними та сонячними. А галасливі граки та галки цього дня вважалися провісниками гроз і злив.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *