В Україні воюють «нацистські війська»: Фіцо зробив скандальну заяву

В Україні воюють «нацистські війська», але міжнародна спільнота цього не помічає, — Фіцо / скріншот

Світ сповнений неправди та брехні, тому що, з одного боку, ми пам’ятаємо про жертви та скоєні проти них злочини, а з іншого – з часом йдемо на нечувані компроміси, які шкодять пам’яті про жертви Голокосту та расизму. Про це під час відвідування Музею Голокосту у словацькому місті Середь заявив прем’єр-міністр цієї країни Роберт Фіцо, повідомляє TASR.

За його словами, в Україні воюють «нацистські війська», але міжнародна спільнота цього не помічає.

«Ми всі говоримо про фашизм, нацизм і при цьому мовчки терпимо, які є в Україні утворення, абсолютно зрозуміло, що вони належать до груп, які сьогодні заборонені і ми вважаємо їх небезпечними. Хоча це геополітичне зіткнення, це нікого не хвилює», – заявив Фіцо.

Відео дня

Він зазначив, що слово «фашист» сьогодні «дуже легко вимовляється в Словаччині».

«Як тільки хтось має іншу думку, його одразу називають фашистом. Тому я хочу не згадувати тут жертв патетичними словами, а закликати до дій. Міжнародна спільнота повинна сказати, що війська, які використовують нацистську символіку і часто так поводяться, не можуть воювати в Україні», – додав Фіцо.

Останні новини Словаччини

Словаччині загрожує покарання з боку ЄС через рішення прем’єр-міністра країни Роберта Фіцо ліквідувати Офіс спецпрокурора, який розслідував низку корупційних справ. У Брюсселі засудджують Братиславу за розмивання демократичних норм, що може призвести до припинення фінансування.

За даними Bloomberg, Єврокомісія вже підготувала відповідне рішення. Причиною такого кроку є ліквідація прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо Офісу спецпрокурора, який розслідував низку корупційних справ, пов’язаних із коштами ЄС.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У Словаччині звинуватили минулий уряд у держзраді через військову допомогу Україні
  • 14% словаків хочуть перемоги Росії, найбільше з них прихильники Фіцо, — опитування
  • Замах на прем’єра Словаччини Фіцо перекваліфікували на терористичний акт
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *