В Україні залишаються знеструмленими 547 населених пунктів

Станом на 21 липня ситуація в українській енергетиці залишається складною, знеструмленими залишаються 547 населених пунктів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики, передає Укрінформ.

В Україні залишаються знеструмленими 547 населених пунктів

«Ситуація в енергетиці залишається складною. У системі є значний дефіцит генерувальних потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року, тривають обстріли, особливо на прифронтових територіях. Часто під обстріли потрапляють підстанції, лінії системи передачі електроенергії», — йдеться в повідомленні.

Так, за минулу добу ворог тричі обстрілював Чернігівщину, внаслідок чого вимикались повітряні лінії, що призвело до знеструмлення побутових споживачів. Загалом знеструмлювалось 1 743 споживачі, на ранок після обстрілів залишаються без світла 1 366 споживачів.

У Дніпропетровській області через технологічні порушення вимикалось обладнання на енергетичному об’єкті, при цьому знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі. Усіх споживачів заживлено за резервною схемою.

Загалом через бойові дії та техпорушення залишаються знеструмленими 547 населених пунктів.

Сьогодні відключення триватимуть упродовж усієї доби. Не вимикатимуть підприємства критичної інфраструктури, а також підприємства, які імпортують понад 80% електроенергії для своїх потреб.

Протягом доби планується імпорт з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини загальним обсягом 25 682 МВт/год. Експорту не відбувається та не передбачається.

Як повідомлялося, у суботу, 20 липня, розпочала роботу урядова гаряча лінія “Струм”, на яку можуть звертатися громадяни й бізнес з питань, пов’язаних з енергетичною галуззю.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *